Wednesday, August 24, 2016


Assalammualaikum dan salam mesra uolss~~ 

Haisshhh....rajin pulak akak taip entry di musim2 nak gaji ni yerk.. heheh bukan pe, ni nanti bulan 9 and ujung2 tahun ni nak dekat cuti sekolah, cuti Raya Haji, cuti Deepavali and cuti-cuti Malaysia maka banyaklah dapat wedding invitation situ sana sini situ lagi~ Jadi seharusnyalah kan sebagai wanita bekerjaya(cewahh) mesti la nak pakai baju lelawa vogue de vass kan kan kan nak pi menjamah hidangan---tapi takmau la over sangat bebaju tu~ Kekadang akak dah bosan sangat asyik2 baju kurung je pegi kenduri. Dahlah pi keja pon pakai baju kurung(**cuma sekarang ni akak ada maju sket pakai blouse and skirt pasai dapat supplier murah2 jual kat hakak~)hehehe.. So takkan la nak gi majlis-wedding-dinner-birthday party pakai baju yg samaaaa pi keja kannnnnnn~~~~ Apa kata kita try dress pulak.. Sekarang ni jangan taktaw uols dress zaman la ni banyak lelawa cecantik sangat.. For muslim, dah banyak dress yg cover up our aurat(kena pandai pilih kain) and bleh match dengan shawl, tudung semua~

Apa yang diknon taw pasal dress? Selalunya kita-kita ni mesti membayangkan gaun labuh dengan rona menawan yang sentiasa dipakai oleh wanita untuk majlis-majlis keramaian kannnn. 
Tapi.....sejak akhir-akhir ni uols perasan dak fashion designer mula berani menunjukkan taring harimau malaya memberikan sentuhan yang lebih chic dan edgy terhadap koleksi dress sedia ada. Cuba je jalan-jalan di sekitar shoplot  berdekatan rumah uols ke online shop, dah banyak butik2 menjual maxi dress, jubah princess cutting ala2 dress yang semakin popular.

Baju dress labuh ataupun maxi dress menjadi kegemaran wanita muda kerana pilihan terbaik untuk dipakai secara kasual, majlis perkahwinan, makan malam, parti malah untuk ke pantai! Ianya juga sangat versatile dan dilihat sebagai pilihan mudah bila uols mahu keluar tanpa perlu berfikir panjang. Uols tidak perlukan top atau bottom bila memakai dress jenis ini. Oleh itu ianya sentiasa menjadi pilihan dan berguna – sekadar pakai dan terus keluar menikmati hari indah! Oooohhh paling best kebanyakan maxi dress bersifat ironless dan selesa untuk bersiar-siar =')

Tengok ni si Kate Hudson memakai  maxi dress berwarna putih ini. Beliau nampak so gorgeous kan!! Relax je dia dress up mcm ni namun terserlah kecantikkannya! Beliau just tambah minima aksesori seperti rantai panjang dan sepasang subang besar untuk nampak lebih feminine. Uols diknok2 cecantik sekalian boleh copy-cat gaya si cantik ini untuk keluar pada hujung minggu taw. Tapi yg bertudung tu haruslah cover dengan cardigan kan, ala mcm tak paham2 pulaks~

Manakala, pasangan Kate Hidson untuk filem Bride Wars iaitu Anne Hathaway juga kelihatan cukup selesa dengan pilihan maxi dress bercorak bunga-bungaan beliau. Jelas sekali si jelita ini kelihatan cukup menawan dengan persalinan tersebut. Malah beliau begitu bijak untuk tidak terlalu penuh dengan aksesori dan sekadar memilih untuk memakai sepasang sunglasses dan sling bag bersaiz sederhana. Oh cun sangat ni.. Kalau wedding kengkawan tema garden tu memang sesuai la grab maxi dress corak bunga-bunga cinta macam ni~

Maxi dress memberikan illusi kepada seseorang untuk kelihatan lebih tinggi dan kurus. Selain itu, anda sentiasa dapat bergantung kepadanya untuk kelihatan girlish. Almari pakaian uols takkan sempurna tanpa sehelai maxi dress. Terdapat pelbagai jenis maxi dress seperti yang diperbuat daripada chiffon, cotton dan bercorak bunga atau lace. Ianya juga sangat selesa dan begitu flattering untuk dipakai. Malah ianya boleh dipakai oleh hampir sesiapa sahaja dengan bentuk badan serta saiz yang berbeza! Akak ada lebih 10 maxi dress taw~ Paling akak suka tentang maxi dress ni akak boleh pakai dari kurus kerempeng hingga time pregnant --> berat akak mencecah 70kg sepanjang dua kali kehamilan still muat pakai maxi dress taw~ 

Kini banyak butik fesyen online Malaysia yang menawarkan pelbagai koleksi dress terkini untuk wanita. Nak tengok dress yang murah-murah lawa2 and dari fashion designer terkemuka sekarang ni dengan hanya klik dihujung jari sajaaa..  Ni pic contoh dress harga di bawah RM100 di mana diknon2 yang gaji ciput macam akak leh grab~hahaha.. Kalo yang bergaji berduit banyak sket bleh tengok price yang lain and paling best rekaan designer terkenal Malaysia such as Jovian Mandagie, Rizalman & Melinda Looi boleh didapati di sini! Apa tunggu lagi, uols takpayah bersusah payah mencari parking, berpeluh2 berjalan kaki di shoplot. Guna hujung jari saja untuk mendapatkan dress yang uols bekenan~  Yang paling pentinggg----

:

:
:
.
.
.
.

DAYS FREE RETURNS
FREE DELIVERY ABOVE RM75
CASH ON DELIVERY








Beli dress murah terkini online




Jadi apa yang anda tunggu lagi? Jom klik sini untuk tengok lalu beli dress yang murah-murah cun sangat di sini--> Beli dress murah terkini online melalui internet untuk dapatkan harga yang lebih istimewa! Kalo nak design muslimah, boleh klik Muslim Wear ya dearie~~Hanya dihujung jari sahaja,pilihan ditangan uols~ Jangan nangis tepi workstation kalo dress cantik tapi harga murah tu akak dah borong habis yeeee~ Daaa~~

Jommmmmmmmm grab it ladiess~
Thanks for reading~luv ya mmuuahhx~~,

thanks

Hey ladies! . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates