Last Minute Getaways and Last Minute Travel Episode 1 - Pantai Bagan Lalang, Sepang Selangor

Edisi entry peram2 hampir 2 minggu dok dalam draft..hehe..

Assalammualaikum...petang2 mcm gini tetiba ai rasa nak sharing2 tempat2 jenjalan pulok. Yelah..minggu lepas kan cuti Hari Pekerja 1 Mei 2014..so ai amik cuti 2 Mei 2014 memandangkan hubby cuti panjang minggu tu..yeayy..tu yang terkeluaq last minute planning nak gi jenjalan Pantai Bagan Lalang, Port Dickson then ke Melaka terus.. Apa lagi.. hari Rabu baru ai booking hotel utk kedua2 tempat sekali.. planning hari pertama ke Pantai Bagan Lalang, hari ke 2 ke Melaka gitu....

Ok pada sapa2 yang taktaw Pantai Bagan Lalang ni kat mana meh sini nak habaq. Pantai Bagan Lalang ni terletak di daerah Sepang dalam negeri Selangor. sangat2 terkenal dengan hotel mahai iatu Sepang Gold Coast tu! Ai memang tak mampu la nak tidoq hotel tu...tengok dari jauh je la dari arah Pantai Bagan Lalang tu..heheh.. Apa yang membuatkan hubby ai sangat2 teringin nak jejak kaki ke sini adalah pasal dia tengok kawan dia upload pic makan2 seafood kat restoran area tepi pantai tu..kalo nak makan seafood...makan malam2 la baru feeling2 sket kan..tu yang decide nak tidoq dekat hotel berdekatan such as Hotel Seri Malaysia Bagan Lalang tu... ai nak booking through Agoda.com tapi dah penuh la pulaksss...so cari otel lain jumpa pulak la Seri Bayu Resort Bagan Lalang ni... Seri Bayu Resort Hotel ni terletak belakang sket dari Hotel Seri Malaysia..dekat jugak la ngan pantai..so kalo hampa nak mai, hampa akan nampak Hotel Seri Malaysia dulu..hokeh. Ok.. mai kita review2 SERI BAYU RESORT HOTEL, BAGAN LALANG.

Review Seri Bayu Resort Hotel Bagan Lalang dari pandangan mataku

Pros
1. Luas
2. Selesa
3. Parking senang
4. Dekat jugaklah dengan pantai
5. Tak ramai orang(kebetulan masa kami pi tak ramai orang, kami dapat blok yang belakang2 bayangkan ada 3 blok apartment dengan 3 tingkat tapi yang menghuni adalah bilik kami sajooooooo...nasib bek la takda gangguan apa2..alhamdulillah.
6. Kami booking bilik Studio(1 bilik)-sesuai untuk pasangan bersama anak kecil macam kami. Biliknya luas, selesa, bilik air luas. ada dining table for 2 persons and mini kitchen- takbleh masak taw dalam ni..juz prepare2 makan2 gitu2 je.->kami booking by telephone,  so masa tu rate RM180(gov rate) non gov RM200.. rupanya kalo through Agoda.com murah sket dalam RM170..masa ni tak biasa lagi ngan Agoda.com.. So sekarang nak tido otel je booking through Agoda.com..hehe
7. Ada swimming pool-**tapi mcm bez untuk budak2 je
8. Breakfast disediakan
9. Sesuai untuk aktiviti beramai2 macam sambutan hari keluarga ke and seangkatan dengannya.. boleh booking pangsapuri-(1 rumah ada 2 bilik) untuk datang ramai2..harga pon ok la dalam RM300 - 1 rumah.. Kalo nak taw harga semasa please sebelum nak booked check dulu dengan Seri Bayu management or booking je through Agoda.com.

Cons
1. Nama je RESORT tapi tak macam resort...nampak mcm kuarters keraajaan pon ada tapi it's okay ja bagi ai asalkan bersih, parking ok.
2. Tempat registration sangatlah menyedihkan, tak ceria langsung..rasa macam daftar masuk asrama je.. ce buat bagi nampak ceriaaaaa sket..hadui
3. Kurang promosi...ai rasa kalo lah depa ni rajin2 promo pasai tempat ni mesti ramai yang taw coz rata2 akan search Hotel Seri Malaysia Bagan Lalang je kalo nak buat apa2 event kat area sini sedangkan Seri Bayu ni pon ok gak..kawasan lagi luas dari Hotel Seri Malaysia Bagan Lalang tu.
4. Pilihan breakfast yang tak berapa nak ada pilihan..hehe..tp kalo jenis tak kisah bleh bedal je la kan mcm ai..hehe..

Untuk mengetahui lebih lanjut pasal Seri Bayu Resort ni bleh ke link ni.. 
http://seribayuresorthotelbaganlalang.blogspot.com/

pic credit to google.com

pic credit to google.com

Studio Unit-pic credit to google.com

Studio Unit-pic credit to google.com



Pantai Bagan Lalang, Sepang Selangor
Alahai...kesiannya warga kota yang dahagan desiran ombak..pantai ni taklah seindah yang disangkakan... kotor dan kurang terjaga... tak menarik pada pandangan mata.. hope Majlis Perbandaran Sepang  boleh membuat penambahbaikan terhadapt pantai ni sebab ai tengok ramai pengunjung2 bawak anak2 datang beriadah, main2 air laut semua......huhu...sayang2.....kalo ditambah baik mesti boleh dikomersialkan dan promo kat org2 luaq...hotel Gold Coast dah elok2 dah...tapi pantaiiiiiiiiiiiiiiiii...alahaiiiiiiii.......rasanya Pantai Merdeka, Kedah lagi ok kot walaupon org cakap Pantai Merdeka pantai terkotor di Semenanjung Malaysia.. =p

Seafood@Restoran Senandung Malam, Pantai Bagan Lalang..
Haaa...yang ni memang havoc2......punyalah ramai org beratoq2 pasai nak makan seafood ja..ai pon antara salah seorang terjebak la nak makan seafood kat Pantai Bagan Lalang ni pasai ramai blogger2 rekemen.. So ai nak review sket la kan pasai ni untuk rujukan kawan2 sekalian.

pic credit to google.com


pic credit to google.com



Pros
1. Seafood yang fresh2..taktaw la hari lain macam mana...hari yang kami pi tu ok ja ikan,sotong,ketam dia.. alhamdulillah
2. Parking luas
3. Makanan not bad, boleh la..rasanya kat restoran2 berdekatan umah anda pon  lebih kurang ja rasa dia cuma ketam/pepahat/lala masak cili dia memang sedap la.. yang lain2 biasa2 ja..

Cons
1. Kalo nak makan sini kena datang awai..kalo dak beratoq panjang mengalahkan orang nak beli tiket wayang. Contohnya mcm we all dalam kategori zon selamat coz kitorg bajet nak makan area kul 6.30petang mcm tu..dan kitorg datang pilih2 seafood and order dalam pukul 5.00petang. Masa kitorang datang nak booking makan tu pon ada la dalam 10 orang berbaris.. Bila nak dekat time makan kitorang nak gi duduk kat meja yang dah dibooked awai tadi kitorg tengok punyaaaaaaaalllllllllllllaaaaaaaaaaahhhhhhhhh ramaiiiiiiiiiiiiii manusiaaaaaa beratoq....kesian weh.............. femes sangat la tempat ni sampai ai tengok restoran lain tak pulak ramai mcm ni...ni mesti penangan cerita2 blogger2 la sampai jadi sesak mcm ni..padahal tak la sedap mana pon......
2. Harga plak taktaw la nak cakap coz ada ckp murah ada cakap mahai.. bagi kami, mungkin boleh la atau mahai sket bagi yang tak biasa pasal untuk 2 orang makan harga hampir RM90..lauk yang di ambil adalah ikan jenahak bakar(saiz kecik), ketam 2 ekoq masak cili, pepahat masak cili(sorg makan), sup ayam 1 mangkuk, 2 ekoq sotong celup tepung, 4 ekor udang celup tepung, kailan sorg makan. kalo nak murah bleh pi Kuala Perlis, ai makan dalam 9 orang baru RM120...huhuhu...so..harga kena bersedia la..tapi kalo sekali sekala termahai ka apa ka tak kisah la bukan selalu pon kan..lagipon bab2 makan ni jangan kedekut..ehhee..
3. Pasai org beratoq panjang tu yang aku tak bekenan tu...kesiannn la haiiiiiiiiiii..tambah2 yang ada anak2 kecik tu.....adoi ai pon taktaw nak tolong depa mcm mana... kesian weh kita tengah makan..depa2 tu dok beratoqqqqqqq la tgok kita makan sambil terlioq.. ai tak dapat bayangkan kalo bila sampai turn depa nak pilih2 ikan2 udang semua tu tetiba habes.................dahla beratoq punya panjanggggg...huhu.. so peringatan kalo betoi la anda mengidam or tersangat2 teringin nak makan kat Restoran Senandung Malam ni mai lah awaiiiii ok....

ok habis episod 1 sambung pulak episod 2 nanti yehuuu..

**psstt..sori pic2 semua tu ehsan google ja coz pic dari dalam henpon samseng ai ni tak sempat transfer lagi..nanti da transfer i update pic hokeh =')

STICKY POST

ANNOUNCEMENT ~~, NO FUSSY AND BACKOUT BUYER PLEASE..


THIS IS A STICKY POST.. KINDLY SCROLL DOWN TO VIEW ALL PRODUCT =')


Salam.. hye dearie.. Sorry if I reply email or mesej inbox lambat sket coz kekangan masa.. Blog pon jarang2 update tp jangan risau bisnes still on.. Kalo nak tau update terkini bleh view through fb page ya..







TQ dear for supporting.. Semoga dimurahkan rezeki dan May Allah bless u..


Pesanan Penaja
------------------------
1. Mohon maaf sekiranya order atau pertanyaan anda tidak dibalas dengan pantas kerana admin mempunyai kerja hakiki yang lain, bisnes ini adalah bisnes part-time.(selalunya aktif menjawab pada waktu malam). Terima kasih pada yang sabar menanti.

2. Mohon sekiranya anda ingin membuat pesanan atau pertanyaan mulakan dengan memberi salam dahulu bagi yang beragama Islam atau "Hai" or greeting yang proper bagi bukan Islam.

3. Sekiranya anda hanya suka2 ingin bertanya tanpa membuat sebarang pembelian, tolonglah jangan buang masa anda dan admin kerana kami ada banyak urusan nak diuruskan. Tolong hormati masa orang lain.

4. Urusan pengeposan hanya akan dilakukan pada setiap hari SELASA dan KHAMIS sahaja kerana pejabat pos terletak agak jauh dari kami jadi amatlah dihargai sekiranya anda dapat bersabar.

5. Sebarang pembayaran hendaklah dilakukan dalam tempoh 24 jam selepas membuat pesanan. Sekiranya memmpunyai masalah sila beritahu admin supaya admin dapat reserved barang2 yang hendak dibeli. Alasan untuk tidak membuat pembayaran mestilah konkrit bukan sekadar janji kosong. Sekiranya terus diam tanpa seribu bahasa anda dianggap 'backout buyer', maka selepas itu sebarang surat menyurat tidak akan dilayan. Tolong bertimbang rasa kepada pembeli yang lain sekiranya anda telah membuat pesanan tetapi tidak jadi untuk membeli tolong inform admin supaya barang anda dapat di release kepada pembeli lain. Jangan diam seribu bahasa, mohon sensitiviti dari pihak anda.

Sekian dari admin,

Jadilah manusia yang bertamadun =p
Peace~~,


LoT oF LoVes,

-Super Admin a.k.a Super Mommy-


U Follow I Follow~

Google+ Followers

Pages