Sharing is Caring || Anak Tolak Botol Susu Sebab Terbiasa Direct Feeding?

Salam... wah..dah lama tak share2 yerk.. kali ni I nak share pasal susu ibu sementelah I telah berjaya full bf my lil girl selama 1 tahun 1 bulan 1 minggu dan 6 hari. Alhamdulillah.. I masa dalam pantang susah sangat nak pam buat stok sebab MALAS! (sila jangan tiru). Nasib baiklah baby I jenis minum tak banyak even kua dari perot berat beliau 4.03kg~hewhewhew.. Ada la sekali dua ngetest pam masa dalam pantang pasal hubby da bising beli pam tapi tak pam2... yelah dah baby 24 jam depan mata, asal dia reyau je I prefer selak Genie Bra pastu bg nenen...senang..hehe..

I start pam one day b4 naik keja, mula2 takot gak susu tak cukup ke apa ke.. Awal2 I bekalkan susu untuk antaq ke babysitter dalam 10oz..Tak pandai agak2 lagi masa mula2 tu.. Tapi baby I langsung tak mau minum susu dalam botol even tu susu perahan! wah..stress2-_-..padan muka hang masa dalam pantang takmau ajaq anak minum dalam botol lagi..heeee.. 2 minggu I ulang alik dari opis time lunch utk menyusukan anak kat umah babysitter~ pada masa tu juga semua jenis botol and puting I dah test bagi baby.. Philips Avent, Tomee Tippie, MAM, JAPLO, Dr Baby and bla bla bla... semua dia reject! omaaaiiiiii... mcm nak nangehhh rasa..huhu.. last2 member I suggest try PIGEON PERISTALTIC PLUS-wide neck, ni I jumpa kat PARKSON ALAMANDA..harga kalo tak silap RM50++(sekali dengan puting) alhamdulillah...ok baby I mau..hewhewhew.. Jenuh jugak la nak ajaq dia minum guna botol tu..huhu..thanks to babysitter gak coz sama2 tlg ajaq anak I minum botol..

Contoh pic botol and puting PIGEON PERISTALTIC PLUS yg I guna utk baby I dari 2 bulan setengah hingga 11 bulan, pic credit to google.com






Masa baby dah masuk 11 bulan lebih I baru tukaq botol baru.. Ternyata botol ni memang tahan lasak. Masih elok tapi I saja nak tukaq, nak try yang botol kaler kuning plak..tapi sama jenis, PIGEON PERISTALTIC PLUS~ Anak I takmau botol tinggi, dari kecik sampai la ni mau yg pendek tu je.. maybe senang pegang kot~hohoh..





So, pada mama2 yg mana baby anda menolak botol sebab terbiasa menyusu direct, dipersilakanlah try botol dan puting PIGEON PERISTALTIC PLUS ni.. kita hanya ikhtiar selebihnya berdoa pada Allah bagi memudahkan segala urusan~

Layari website Pigeon Malaysia untuk maklumat lanjut:-
https://pigeon.com.my/

Produk Pigeon juga banyak terdapat di Pasaraya Parkson dan Jusco@AEON~

Love,
-Blossom Lisha Shop-

STICKY POST

ANNOUNCEMENT ~~, NO FUSSY AND BACKOUT BUYER PLEASE..


THIS IS A STICKY POST.. KINDLY SCROLL DOWN TO VIEW ALL PRODUCT =')


Salam.. hye dearie.. Sorry if I reply email or mesej inbox lambat sket coz kekangan masa.. Blog pon jarang2 update tp jangan risau bisnes still on.. Kalo nak tau update terkini bleh view through fb page ya..







TQ dear for supporting.. Semoga dimurahkan rezeki dan May Allah bless u..


Pesanan Penaja
------------------------
1. Mohon maaf sekiranya order atau pertanyaan anda tidak dibalas dengan pantas kerana admin mempunyai kerja hakiki yang lain, bisnes ini adalah bisnes part-time.(selalunya aktif menjawab pada waktu malam). Terima kasih pada yang sabar menanti.

2. Mohon sekiranya anda ingin membuat pesanan atau pertanyaan mulakan dengan memberi salam dahulu bagi yang beragama Islam atau "Hai" or greeting yang proper bagi bukan Islam.

3. Sekiranya anda hanya suka2 ingin bertanya tanpa membuat sebarang pembelian, tolonglah jangan buang masa anda dan admin kerana kami ada banyak urusan nak diuruskan. Tolong hormati masa orang lain.

4. Urusan pengeposan hanya akan dilakukan pada setiap hari SELASA dan KHAMIS sahaja kerana pejabat pos terletak agak jauh dari kami jadi amatlah dihargai sekiranya anda dapat bersabar.

5. Sebarang pembayaran hendaklah dilakukan dalam tempoh 24 jam selepas membuat pesanan. Sekiranya memmpunyai masalah sila beritahu admin supaya admin dapat reserved barang2 yang hendak dibeli. Alasan untuk tidak membuat pembayaran mestilah konkrit bukan sekadar janji kosong. Sekiranya terus diam tanpa seribu bahasa anda dianggap 'backout buyer', maka selepas itu sebarang surat menyurat tidak akan dilayan. Tolong bertimbang rasa kepada pembeli yang lain sekiranya anda telah membuat pesanan tetapi tidak jadi untuk membeli tolong inform admin supaya barang anda dapat di release kepada pembeli lain. Jangan diam seribu bahasa, mohon sensitiviti dari pihak anda.

Sekian dari admin,

Jadilah manusia yang bertamadun =p
Peace~~,


LoT oF LoVes,

-Super Admin a.k.a Super Mommy-


U Follow I Follow~

Google+ Followers

Pages