Thursday, July 25, 2013

Haa..selalu kan kita dengaq pakar2 wanita dok sebut2 pasai ni.. Nak taw sejauh mana kebenarannya?

Time kita tidoq badan kita melalui proses pembaikpulih dan detoksifikasi(nyah toksin dari badan). Masa tidoq ni lah kita bagi peluang pada badan kita untuk repair balik sistem kekebalan tubuh kita ni untuk aktifkan balik hormon2 immunity. Bila kita tidur pakai pakaian dalam, especially wanita yang suka pakai bra berdawai, ia akan menyekat proses baik pulih dan nyah toksin ni..

Ada orang tanya, "Betoi ka kalo pakai bra/coli time tidoq a.k.a tidur bleh menyebabkan kanser payudara?".. Menurut Dr. Febriansyah (Doktor Pakar sakit Puan - RSIA Kemang Medical Care, Jakarta Selatan) menyatakan kalau nak tidur pakai bra, make sure bra yang dipakai bukan dari jenis berdawai kerana bra seperti itu akan membuatkan payudara tertekan. Akibatnya aliran darah tidak lancar sekaligus memepengaruhi kesehatan payudara.--> bunyi2 mcm ni la dia ckp..nak ikut slang dia takot uols tak paham plak.. Sebenarnya better tidoq tak yah pakai bra, tapi kadang2 dalam situasi tertentu memang kena pakai misalnya balik kampong ke, ke umah sedara ke.. nak2 time2 nak raya ni..bukan apa..kot2 la time2 tengah tidoq tu tup2 jadi apa2 kat umah mak mentua ka ipar duai ka,kita yg tidoq tak pakai bra ni laju ja keluar terlupa da benda terjojolllllllll..hohoh... tak ke nayaaa.. hehe..

p/s: Genie Bra ni sesuai sangat kalo nak pakai masa tidur~


Genie Bra ku~






thanks

Hey ladies! . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates