Sharing is Caring || Bahaya Pakai Bra Berdawai Ketika Tidur..........zzzZZZZZzzzz

Haa..selalu kan kita dengaq pakar2 wanita dok sebut2 pasai ni.. Nak taw sejauh mana kebenarannya?

Time kita tidoq badan kita melalui proses pembaikpulih dan detoksifikasi(nyah toksin dari badan). Masa tidoq ni lah kita bagi peluang pada badan kita untuk repair balik sistem kekebalan tubuh kita ni untuk aktifkan balik hormon2 immunity. Bila kita tidur pakai pakaian dalam, especially wanita yang suka pakai bra berdawai, ia akan menyekat proses baik pulih dan nyah toksin ni..

Ada orang tanya, "Betoi ka kalo pakai bra/coli time tidoq a.k.a tidur bleh menyebabkan kanser payudara?".. Menurut Dr. Febriansyah (Doktor Pakar sakit Puan - RSIA Kemang Medical Care, Jakarta Selatan) menyatakan kalau nak tidur pakai bra, make sure bra yang dipakai bukan dari jenis berdawai kerana bra seperti itu akan membuatkan payudara tertekan. Akibatnya aliran darah tidak lancar sekaligus memepengaruhi kesehatan payudara.--> bunyi2 mcm ni la dia ckp..nak ikut slang dia takot uols tak paham plak.. Sebenarnya better tidoq tak yah pakai bra, tapi kadang2 dalam situasi tertentu memang kena pakai misalnya balik kampong ke, ke umah sedara ke.. nak2 time2 nak raya ni..bukan apa..kot2 la time2 tengah tidoq tu tup2 jadi apa2 kat umah mak mentua ka ipar duai ka,kita yg tidoq tak pakai bra ni laju ja keluar terlupa da benda terjojolllllllll..hohoh... tak ke nayaaa.. hehe..

p/s: Genie Bra ni sesuai sangat kalo nak pakai masa tidur~


Genie Bra ku~






STICKY POST

ANNOUNCEMENT ~~, NO FUSSY AND BACKOUT BUYER PLEASE..


THIS IS A STICKY POST.. KINDLY SCROLL DOWN TO VIEW ALL PRODUCT =')


Salam.. hye dearie.. Sorry if I reply email or mesej inbox lambat sket coz kekangan masa.. Blog pon jarang2 update tp jangan risau bisnes still on.. Kalo nak tau update terkini bleh view through fb page ya..







TQ dear for supporting.. Semoga dimurahkan rezeki dan May Allah bless u..


Pesanan Penaja
------------------------
1. Mohon maaf sekiranya order atau pertanyaan anda tidak dibalas dengan pantas kerana admin mempunyai kerja hakiki yang lain, bisnes ini adalah bisnes part-time.(selalunya aktif menjawab pada waktu malam). Terima kasih pada yang sabar menanti.

2. Mohon sekiranya anda ingin membuat pesanan atau pertanyaan mulakan dengan memberi salam dahulu bagi yang beragama Islam atau "Hai" or greeting yang proper bagi bukan Islam.

3. Sekiranya anda hanya suka2 ingin bertanya tanpa membuat sebarang pembelian, tolonglah jangan buang masa anda dan admin kerana kami ada banyak urusan nak diuruskan. Tolong hormati masa orang lain.

4. Urusan pengeposan hanya akan dilakukan pada setiap hari SELASA dan KHAMIS sahaja kerana pejabat pos terletak agak jauh dari kami jadi amatlah dihargai sekiranya anda dapat bersabar.

5. Sebarang pembayaran hendaklah dilakukan dalam tempoh 24 jam selepas membuat pesanan. Sekiranya memmpunyai masalah sila beritahu admin supaya admin dapat reserved barang2 yang hendak dibeli. Alasan untuk tidak membuat pembayaran mestilah konkrit bukan sekadar janji kosong. Sekiranya terus diam tanpa seribu bahasa anda dianggap 'backout buyer', maka selepas itu sebarang surat menyurat tidak akan dilayan. Tolong bertimbang rasa kepada pembeli yang lain sekiranya anda telah membuat pesanan tetapi tidak jadi untuk membeli tolong inform admin supaya barang anda dapat di release kepada pembeli lain. Jangan diam seribu bahasa, mohon sensitiviti dari pihak anda.

Sekian dari admin,

Jadilah manusia yang bertamadun =p
Peace~~,


LoT oF LoVes,

-Super Admin a.k.a Super Mommy-


U Follow I Follow~

Google+ Followers

Pages